Samenwerking Slim Opgewekt en ASVZ

Slim Opgewekt is speciaal voor scholen. Toen werden we gevraagd door sportclubs of we hen wilden helpen en zo is onze broer Sportief Opgewekt geboren. Dit voorjaar kwam de vraag van zorginstelling ASVZ: willen jullie ons verduurzamen? Vandaag tekende Wim Kos, de bestuurder van ASVZ, samen met Leonn & Hilde het contract voor maar liefst 875.000 kilo CO2-besparing per jaar! Voor ons wellicht de start voor een nieuwe broer speciaal voor de zorg. We zijn al druk aan het brainstormen voor een nieuwe naam. Maar eerst gaan we dit prachtige project realiseren!

Dit is het persbericht dat ASVZ verstuurde:

Meer zorg voor cliënten ASVZ door de zon

ASVZ gaat voor duurzaamheid! We starten door op vijf grote locaties in Sliedrecht, Leerdam en Rotterdam zonnepanelen te plaatsen en de verlichting te vervangen door led. De financiële voordelen die we hiermee behalen worden ingezet ten gunste van de directe zorg aan cliënten. ASVZ kan hierdoor namelijk meteen 6fte aan personeel extra inzetten op dagactiviteitenlocaties waar tekorten zijn ontstaan door de bezuinigingen. Om dit te realiseren gaat ASVZ de samenwerking aan met Slim Opgewekt!
Ton Donders, projectleider vanuit ASVZ: “ASVZ kiest voor verduurzaming vanuit de gedachte een bijdrage te leveren aan het nalaten van een leefbare wereld, waarbij tevens financiële voordelen te behalen zijn. Slim Opgewekt is gespecialiseerd in verduurzaming en ontzorgt ASVZ bij de totstandkoming van de benodigde maatregelen, van installatie tot en met bewustwording.”
De zonnepanelen samen met de besparing dankzij led, zorgen voor een besparing die 450 huizen een jaar lang van grijze stroom zou kunnen voorzien. Door dit grote project bespaart ASVZ maar liefst 875 ton CO2-uitstoot. Een hele belangrijke investering in ons klimaat. Samen met Slim Opgewekt werken we niet alleen aan de techniek. Ook wordt aandacht besteed aan duurzame bewustwording van onze medewerkers, vrijwilligers, cliënten en de omgeving.

De locaties waar de zonnepanelen geplaatst gaan worden zijn:

  1. ASVZ locatie Merwebolder, Sliedrecht
  2. ASVZ locatie Koolmeesstraat, Bleskensgraaf
  3. ASVZ locatie Prisma, Sliedrecht
  4. ASVZ locatie Lingebolder, Leerdam
  5. ASVZ locatie Wielewaal, Rotterdam
2018-02-01T21:52:28+00:00 20 jul 2016|